Zuhal Demir krijgt microscoop van landbouwexpert

Verschenen in MO* Magazine op 6 december 2019  

Wat zit je je daar druk te maken, knarsende tanden voor talloze zaken.

Een motje alhier, een mosje aldaar en jij blijft beduusd achter als de sigaar.

Relax now, het tijdperk van Rock ’n Roll gardening is aangebroken, een magische wereld vol wonder en pracht gaat nu voor je open. Het enige wat je nog moet doen is stil staan en je garden of Eden te betreden.

De rock ’n roll spirit is vrijwel onvindbaar. We zijn brave schapen die met moeite doorhebben dat we leven. Ontvlucht de kudde nu het nog kan!

 

Op zich niets mis mee, het ligt uiteindelijk toch altijd aan de hoeveelheid. Dat de Rock ’n Roll lifestyle zo goed als dood is kan misschien geen kwaad. Hoe je het draait of keert neigde die toch serieus naar zelfdestructie. We moeten leren van onze voorgangers en zien dat de zwaarste gasten toch ook zijn afgestapt van hun verdovende middelen en zich nu volproppen met superfoods en healthy smoothies. Het probleem met zelf-destructief zijn is dat je dit dikwijls overleeft. En daar zit je dan met een verfuckte lever en longen als een afgebrand bos.

Gardening is the new drugs. Vandaar de nieuwe leuze:

 

Seks, gardening en Rock ’n Roll.

 

Seks vormt op zich geen probleem, integendeel, kan zelfs goed samengaan met gardening, al zijn de rockers die er twintig per week versleten uiteindelijk ook gaan beseffen dat intimiteit vinden met één iemand toch iets waardevoller is dan bandwerk.

 

Op wat slaat Rock ’n Roll dan nog? Dit slaat op alles. We zijn vrijwillig slaaf van ons gewicht, onze rimpels, ons zweet, de gedachte aan wat iedereen van ons denkt, van onze achtertuin en vooral dan ons voortuintje. Naast dit slaaf zijn zijn we dan ook nog eens ver-slaafd aan vanalles en nog wat, we zijn dus slaaf in het kwadraat. Woeha!

Rock ’n Roll baby, morgen kan je in je kist liggen. Leef zoals vandaag je laatste dag is, maar tegelijkertijd ook met de mogelijkheid dat je hier nog 70 kan rond kan lopen. Kies enkele nobele levensdoelen waar je naar kunt streven, zet geluk en liefde op de eerste plaats en maak het je voor de rest zo gemakkelijk mogelijk.

De genotstuin

 

Een tuin dient in de eerste instantie om van te genieten. Of het nu van vers voedsel is, het uitzicht op die prachtige boom, om spelletjes te spelen of om te genieten met je lief, het doet er niet toe, zolang genot op de eerste plaats staat.

Richt hem zodanig in dat je in een handomdraai ervoor kunt zorgen dat hij niet in een jungle verandert, als kan dit ook wel appealing zijn. Wat heb je nodig? Een plekje om rustig onder de notelaar te schaken met een glaasje appelsap on the rocks? Een picknickplek? Een plek om te zonnebaden, of net om te genieten van de schaduw?

Sowieso moet er een all-you-can-eat-buffet komen: planten die je verwennen met lekkers, zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Een zee van bloemen zodat je kan genieten van de talloze magische insecten en vogels.

Koop vooral bomen en struiken

De truc ligt hem in het planten van zoveel mogelijk struiken en bomen, hieraan heb je weinig werk en als je de juiste kiest geven ze je voedsel voor het leven, zie het als een klein voedselbosje. Een voedselbos en hier en daar een open vlakte waar je kunt partyen, ravotten en genieten.

Rock ’n Roll gardening is zelfs puur altruïstisch, je helpt er de bijtjes en vlinders mee en je hebt er een positieve invloed mee op het klimaat.

Bodemonderzoek

 

Een tuin zelf inrichten is echt niet moeilijk! Zend een zakje met aarde uit je tuin op naar een bodemcontroleur, zo zie je welke grondsoort je hebt. Zo zet je niet per ongeluk een zandplant op kleigrond of omgekeerd, met de kans dat de helft van wat je plant volgende zomer doodgaat.

 

Met bodemresultaat in de hand kan je de betere tuinhandels afschuimen en je eens goed laten gaan. Aan deze shoppings-spree heb je tenminste nog iets! Koop vooral bomen en struiken.

 

Organizeer een groot plantfeestje met de opbrengst van de verkoop van je bladblazer, meststoffen, kalk, verticuteermachine en andere nutteloze tuingadgets.

 

Voor je het weet hangt je tuin vol lekker fruit en fladderen er mooie vlinders rond, en het enige wat je moet doen is in je tuinzetel liggen. 

 

Rock ’n roll baby

Delen

verwante Artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EEN MAIL Die JE ALTIJD ZAL WILLEN OPENEN !

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte.