land design

verander de wereld, begin in je achtertuin

louis' filosofie

Nu verantwoordelijkheid opnemen zorgt er voor dat je later je kleinkinderen recht in de ogen kunt kijken. De gezondheid van de bodem en de gezondheid van de mens zijn nauw gerelateerd aan elkaar. Met de bodem als bouwsteen moet gestreefd worden naar een mozaïeklandschap waar gewerkt wordt in zoveel mogelijk gelaagdheden. Een droogteresistent landschap met zo’n weinig mogelijk onderhoud. Waar zowel mens als natuur gelukkig van worden.

tuinarchitectuur

De meeste mensen hebben nood aan structuur en dat is oké. De natuur heeft echter nood aan chaos om te floreren. Kan dit samen? Zeker! Beiden zijn perfect te combineren met elkaar. De sleutelwoorden in duurzaam ontwerp: afgelijnde chaos. Hoe dichter bij huis, hoe bevattelijker, hoe verder van het huis, hoe meer het ontwerp versmelt met de omgeving. Deze methodologie past vrijwel bij iedere bouwstijl en in elk landschap.

Voedselbossen

Een voedselbos is het ultieme huwelijk tussen natuur, beleving en voedselvoorziening. Een ‘food forest’ is de nabootsing van een natuurlijk bos, met het grote verschil dat alles eetbaar is. Afhankelijk van welk doel je hebt kan een voedselbos toegepast worden in vrijwel alle contexten. Van bedrijfsterrein tot landgoed, van tuin tot een professionele landbouwactiviteit.

landbouw

Onze huidige landbouw krijgt het zwaar te verduren. Landbouwers sterven uit, landbouwterreinen zijn uitgeput. Pesticiden en meststoffen hebben een negatieve impact op ons milieu, onze gezondheid en de bodem. Via agro-ecologische methodes is het mogelijk om landbouwterreinen terug tot leven te wekken en een economisch rendabel bedrijf te ontwikkelen dat gebaseerd is op hernieuwbare en circulaire principes.

bedrijven

Een bedrijf bestaat om positieve diensten te leveren aan de wereld en haar inwoners. De omgeving rond een bedrijf heeft een enorm grote impact op het geluk en de werklust van werknemers. Het is wetenschappelijk bewezen dat een uitzicht op een gevarieerde natuurlijke inrichting een enorm positief effect heeft op werkgevers, werknemers en klanten. Iedereen is fan van onderhoudsarm groen dat lekkere snacks produceert in vorm van besjes, vruchten en noten.

stuur gerust een bericht

Heb je zelf een terrein dat je wil omtoveren tot een ecologisch paradijs? Stuur dan een mailtje via Louis De Jaeger’s tuin-, landbouw- en landschapsarchitectenbureau: Commensalist®